Voor het maken van een slagroomtaart heb je goed stijf geklopte slagroom nodig, zodat je de taart kunt afsmeren en versieren met mooie toeven. Maar hoe krijg je dat voor elkaar?

Allereerst is het belangrijk om slagroom met minimaal 35% vet te kopen. Lagere vetcentages lukt dit niet mee. 
Stop een (liefst metalen) kom met de garde(s) een  half uur van tevoren in de vriezer, zodat de kom ijskoud wordt. 
Gebruik je slagroom ook direct uit de koelkast en laat deze niet warm worden op het aanrecht. Hoe kouder je de room opklopt, hoe beter het resultaat.

Voor het zoeten van de slagroom kun je ongeveer 10% suiker aanhouden, dus op 1 liter slagroom is dat 100 gram suiker. Haal de kom uit de vriezer en giet de koude slagroom in de kom. Begin de slagroom met de koude garde's van je mixer op te kloppen en giet voorzichtig de suiker bij de room. En nu is het een kwestie van wachten tot de room dik wordt. 

Durf de room goed stijf te kloppen, maar voorkom dat je te ver door mixt, want dan maak je boter! Als je mooie stijve pieken slagroom hebt, dan kun je de room verwerken in je slagroom taart. 

En mocht het toch niet willen lukken, dan kun je altijd nog de Funcakes Slagroom Versteviger gebruiken!

  Erika van den Haak     15-08-2022 23:45     Reacties ( 1 )
Reacties (1)
 Jessica -  19-05-2023

Waar koop je slagroom met 35% vet? In de supermarkt is het hoogstens 30% dacht ik.