Het geheim van goed opgeklopte slagroom..

  Erika van den Haak     15-08-2022     Reacties (1)

Voor het maken van een slagroomtaart heb je goed stijf geklopte slagroom nodig, zodat je de taart kunt afsmeren en versieren met mooie toeven. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Allereerst is het belangrijk om slagroom met minimaal 35% vet te kopen. Lagere vetcentages lukt dit niet mee.  Stop een (liefst metalen) kom met de garde(s) een  half uur van tevoren in de vriezer, zodat de kom ijskoud wordt.  Gebruik je slagroom ook direct uit de koelkast en laat deze niet warm worden op het aanrecht. Hoe kouder je de room opklopt, hoe beter het resultaat. Voor het zoeten van de slagroom kun je ongeveer 10% suiker aanhouden, dus op 1 liter slagroom is dat 100 gram suiker. Haal de kom uit de vriezer en giet de koude slagroom in de kom. Begin de slagroom met de koude garde's van je mixer op te kloppen en giet...

Lees meer

Hoe krijg ik een mooie zwarte of rode kleur met kleurstof?

  Erika van den Haak     19-09-2021     Reacties (0)

Sommige kleuren, zoals zwart en rood, zijn met voedselkleurstof wat lastig te kleuren.  Vaak neigt de zwart meer naar een donker grijs en de rood naar een diep roze. En laten we dat nu net niet willen! Van sommige kleurstoffen, zoals bijvoorbeeld geel, heb je een enkel druppeltje nodig om al direct een mooie gele kleur te krijgen in je crème of fondant/marsepein. Bij rood, zwart en andere donkere kleuren kan je soms voor je gevoel een halve tube leeg knijpen en nog niet de juiste kleur bereiken. Dat je dus meer kleurstof nodig hebt voor deze kleuren klopt. Ook maakt het uit welke kleurstoffen je gebruikt. In onze winkel verkopen wij sterk geconcentreerde gel voedsel kleurstoffen van Rainbow Dust, Funcakes en Wilton.  Maar wat ook goed is om te weten, is dat de kleurstoffen vaak nog lang ‘na...

Lees meer

Help! Mijn Botercreme is geschift!

  Erika van den Haak     19-09-2021     Reacties (0)

In de winkel krijg ik vaak de vraag hoe het komt dat de Botercrème korrelig of waterig is geworden. Dit is een bekend fenomeen, de Botercrème is gaan schiften. Wat gebeurt er als je Botercrème gaat schiften, hoe kan het gebeuren en nog belangrijker, hoe krijg je het weer ongedaan? Daar zal ik jullie alles over vertellen in deze blog! Wat is geschifte Botercrème? Als je Botercrème er korrelig uit ziet en je ziet duidelijke pareltjes vocht op je crème liggen (of nog erger een hele plas met vocht onderin je kom), dan is je Botercrème geschift. Dit houdt in dat het vet van de boter en het vocht in je crème zijn gaan scheiden, ze vormen geen samenhangend geheel meer. De smaak van de crème zal nog wel hetzelfde zijn, het voelt alleen korrelig aan in de mond en ziet er...

Lees meer

Russian Buttercream, Yay or Nay?

  Erika van den Haak     19-09-2021     Reacties (3)

Misschien hebben jullie het al voorbij zien komen. Russian Buttercream is de nieuwste hype! En het leuke van deze Botercrème, je maakt het met slechts 2 ingrediënten! Ongezouten roomboter en gecondenseerde melk. Oké en voor wat extra smaak een snufje zout en wat vanille extract. Er komen dus geen eieren bij kijken en je kunt het heel snel maken! Mijn nieuwsgierigheid was gewekt en daarom heb ik het recept voor jullie uitgeprobeerd. In het originele recept gaat er 226 gram roomboter op een blikje gecondenseerde melk. Voor het gemak heb ik gewoon een heel pakje roomboter gebruikt, want het leek mij al zoet genoeg 😊. Je hebt dus nodig: 250 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur. 1 blikje gecondenseerde melk (397gr) snufje zout 1 theelepel vanille extract...

Lees meer