Help! Mijn Botercreme is geschift!

  Erika van den Haak     19-09-2021     Reacties (0)

In de winkel krijg ik vaak de vraag hoe het komt dat de Botercrème korrelig of waterig is geworden. Dit is een bekend fenomeen, de Botercrème is gaan schiften. Wat gebeurt er als je Botercrème gaat schiften, hoe kan het gebeuren en nog belangrijker, hoe krijg je het weer ongedaan? Daar zal ik jullie alles over vertellen in deze blog! Wat is geschifte Botercrème? Als je Botercrème er korrelig uit ziet en je ziet duidelijke pareltjes vocht op je crème liggen (of nog erger een hele plas met vocht onderin je kom), dan is je Botercrème geschift. Dit houdt in dat het vet van de boter en het vocht in je crème zijn gaan scheiden, ze vormen geen samenhangend geheel meer. De smaak van de crème zal nog wel hetzelfde zijn, het voelt alleen korrelig aan in de mond en ziet er...

Lees meer

Russian Buttercream, Yay or Nay?

  Erika van den Haak     19-09-2021     Reacties (1)

Misschien hebben jullie het al voorbij zien komen. Russian Buttercream is de nieuwste hype! En het leuke van deze Botercrème, je maakt het met slechts 2 ingrediënten! Ongezouten roomboter en gecondenseerde melk. Oké en voor wat extra smaak een snufje zout en wat vanille extract. Er komen dus geen eieren bij kijken en je kunt het heel snel maken! Mijn nieuwsgierigheid was gewekt en daarom heb ik het recept voor jullie uitgeprobeerd. In het originele recept gaat er 226 gram roomboter op een blikje gecondenseerde melk. Voor het gemak heb ik gewoon een heel pakje roomboter gebruikt, want het leek mij al zoet genoeg 😊. Je hebt dus nodig: 250 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur. 1 blikje gecondenseerde melk (397gr) snufje zout 1 theelepel vanille extract...

Lees meer