Misschien hebben jullie het al voorbij zien komen. Russian Buttercream is de nieuwste hype!
En het leuke van deze Botercrème, je maakt het met slechts 2 ingrediënten! Ongezouten roomboter en gecondenseerde melk.
Oké en voor wat extra smaak een snufje zout en wat vanille extract.

Er komen dus geen eieren bij kijken en je kunt het heel snel maken!
Mijn nieuwsgierigheid was gewekt en daarom heb ik het recept voor jullie uitgeprobeerd.
In het originele recept gaat er 226 gram roomboter op een blikje gecondenseerde melk.
Voor het gemak heb ik gewoon een heel pakje roomboter gebruikt, want het leek mij al zoet genoeg 😊.


Je hebt dus nodig:
250 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur.
1 blikje gecondenseerde melk (397gr)
snufje zout
1 theelepel vanille extract




Klop de boter luchtig en wit.
Schraap tussendoor de kom goed bij met een spatel. 





Voeg in 4 delen de gecondenseerde melk toe.
Tussendoor moet de melk goed opgenomen worden,
anders kan de Botercrème gaan schiften.
Wat het schiften van Botercrème precies is en hoe je dit op kunt lossen,
zal ik in een andere blog bespreken.



Voeg als laatste het zout en de vanille toe.
Et voilà, je Botercrème is klaar!



En nu mijn mening! De crème is romig en heeft een mooie fluweel zachte structuur.
Het heeft qua structuur veel weg van een merengue Botercrème.
De botercrème is helaas niet spierwit, maar crèmekleurig.
De gecondenseerde melk is duidelijk terug te proeven in de crème en hij is goed zoet.
Persoonlijk zou ik hem te zoet vinden om zo te eten, maar in combinatie met een zure tegenhanger lijkt het mij wel lekker.
De Botercrème houdt goed stand als je er toeven op een Cupcake mee opspuit. Hij lijkt mij ook heel geschikt om mee af te smeren.
Dus best een leuk alternatief, probeer hem ook eens en laat weten wat je ervan vindt!


  Erika van den Haak     19-09-2021 19:45     Reacties ( 3 )
Reacties (3)
 Am -  06-07-2023

Andere recepten zeggen 500gr boter erbij. Dan is hij een stuk minder zoet!

 Anita -  22-03-2023

Hij is idd erg zoet vind ik Ik heb er een chocoladetaart mee gemaakt. Gevuld en afgesmeerd Maar zelfs de criticus vond hem lekker

 Jacqueline Koster -  03-10-2021

Gemaakt voor op cupcakes en inderdaad heel erg lekker! Dank voor dit heerlijke recept! Groetjes Jac