Kerst Bonbons met Karamel en Amandel Recept Kerst Bonbons met Karamel en Amandel Recept
Kerst Bonbons met Karamel en Amandel Recept Kerst Bonbons met Karamel en Amandel Recept
Kerst Bonbons met Karamel en Amandel Recept
0 Review | Review toevoegen
Voeg gratis dit Recrept voor Kerst Bonbons bij je bestelling.
€ 0,00
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

​​​​​​Hierbij het Recept voor heerlijke Karamel Amandel bonbons! Wil je het recept kunnen printen? Voeg dan het recept aan je winkelmand toe, je ontvangt dan een gratis download link met het recept. Onderaan deze pagina vind je de producten in onze webshop die je voor het recept nodig hebt.

Bonbons met karamel en amandel
+/- 25-30 stuks


Ingrediënten:
100g slagroom
300g gold chocolade
zeezout
25-30 ongebrande blanke amandelen
chocolade om de bonbons door te halen (Callebaut melk 2/3, puur 1/3)
BAKD Christmas Cookie Strands



Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 150 graden.  Doe de hele amandelen op een bakplaat en bak de amandelen knapperig en bruin in ongeveer 15-20 minuten.

Verwarm de slagroom in een steelpan tot aan het kookpunt. Verwijder van het vuur en voeg de chocolade toe en zeezout naar smaak. Roer tot een gladde ganache. Gebruik evt de staafmixer om de ganache nog gladder te maken. Laat de ganache een tijdje staan totdat deze spuitbaar is. Doe een gladde ronde spuitmond (Wilton 2A) in een spuitzak en vul de zak met de ganache. Spuit ronde bolletjes ganache op een bakplaat bekleed met bakpapier. Leg 1 amandel op elk bolletje en duw zachtjes een beetje aan. Leg de bakplaat in de koelkast en laat de ganache opstijven.
Smelt de chocolade voorzichtig au bain marie of in de magnetron (max 45 graden). Giet 2/3 van de chocolade op een werkblad/ marmeren plaat en smeer de chocolade uit met een plaatmes en een paletmes. Spatel de chocolade weer bij elkaar en spreid deze vervolgens weer uit over het werkblad. Doe dit totdat de chocolade een temperatuur van 27 graden heeft bereikt. Voeg de chocolade nu weer toe aan de 1/3 nog warme chocolade en je komt uit op een temperatuur van ongeveer 30 graden.
Haal je bolletjes ganache uit de koelkast en haal ze met een chocolade vork door de gesmolten chocolade. Plaats ze op een vel bakpapier. Decoreer evt gelijk met sprinkles. Laat de bonbons uitharden. Plaats de bonbons in een leuk papiertje. Bewaar de bonbons op kamertemperatuur maximaal 2 weken.

 

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.