Recept Gevulde Speculaas Mijterkoeken
Recept Gevulde Speculaas Mijterkoeken
0 Review | Review toevoegen
Hieronder vind je een gratis recept voor heerlijke Recept Gevulde Speculaas Mijterkoeken!
€ 0,00
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Hierbij het Recept voor heerlijke Gevulde Speculaas Mijterkoeken! Wil je het recept kunnen printen? Voeg dan het recept aan je winkelmand toe, je ontvangt dan een gratis download link met het recept. Onderaan deze pagina vind je de producten in onze webshop die je voor het recept nodig hebt.


Speculaas gevulde koeken
+/- 18 mijters van 8cm

Ingrediënten:
Voor het deeg:
500g Funcakes mix voor sloffendeeg
1,5 eetlepel speculaaskruiden
155g ongezouten roomboter op kamertemperatuur

1 Ei

Of zonder mix:
200g ongezouten zachte roomboter
300g zeeuwse bloem
100g witte basterdsuiker
25g Ei, mespuntje zout
6g bakpoeder
1,5 eetlepel speculaas kruiden

Voor de spijsvulling:                      Voor de afwerking:
300g Amandelspijs                       1 ei,
1-2 Ei                                                 1 eidooier,
                                                           hele amandelen of amandelstiften


Werkwijze:
Verwarm je oven voor op 210 graden (of 190 graden bij hetelucht oven).

Maak eerst het deeg. Maak het deeg met de mix volgens de Funcakes verpakking, voeg alleen de speculaaskruiden extra toe. Als je het deeg zelf maakt; meng de basterdsuiker, boter ei . Meng in een aparte kom het bakpoeder, bloem, zout en speculaaskruiden. Meng het bloemmengsel door het boter/suikermengsel en kneed kort tot een samenhangend deeg. Laat het deeg minstens een uur in de koelkast rusten.

Rol het deeg uit tot een dikte van 2mm. Steek er ronde plakken uit van ongeveer 10cm doorsnede of in een mijtervorm. Leg de helft van de plakken op een bakplaat bekleed met bakpapier. Meng de amandelspijs in een schaal met zoveel losgeklopt ei dat de spijs net spuitbaar is (voeg dus niet alle ei in 1x toe, maar kijk hoeveel je nodig hebt) Doe het mengsel in een spuitzak en knip een puntje van de zak. Spuit kleine bolletjes spijs in het midden van de plakjes en dek ze af met de overige plakjes. Druk de randjes rondom een beetje aan.  Meng het ei en de dooier en bestrijk de bovenkant van de koeken met het eimengsel. Druk 5 amandelen per koek in de bovenkant of maak een kruis op de mijter met amandelstiften. Bestrijk na een half uur de koeken nogmaals met ei en bak ze in 10-15min goudbruin.


 

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.