Moutmeel is gemaakt van gekiemde graankorrels.
Voor gerstemoutmeel worden de gekiemde korrels geroosterd (gebrand). Resultaat: moutmeel, dat brood op een natuurlijke manier een donkere kleur en een lichtzoete smaak geeft. Omdat het geroosterd is, zijn de enzymen die voor de verbetering van het rijsproces zorgen in dit soort moutmeel niet meer actief.
Het roosteren is een veilig procedé, te vergelijken met het branden van koffiebonen. Het is een natuurlijk proces. Moutmeel heeft vrijwel geen effect op de voedingswaarde van een brood.
GERSTemoutmeel, plantaardige olie (koolzaad).
gerst (gluten). Kan sporen bevatten van ei, selderij, mosterd, pinda, soja, melk, noten, sesamzaad, sulfiet, lupine.
| Voedingsstof | Waarde | Eenheid |
|---|---|---|
| Energie (kJ) | 1.469 | kJ/100gr |
| Energie (Kcal) | 350 | Kcal/100gr |
| Vetten | 3,9 | g/100gr |
| Waarvan verzadigde vetzuren | 0,8 | g/100gr |
| Koolhydraten | 56,0 | g/100gr |
| Waarvan suikers | 2,1 | g/100gr |
| Eiwitten | 10,6 | g/100gr |
| Zout | 50,0 | mg/100gr |
| Voedingsvezel | 24,1 | g/100gr |
| Water/Vocht | 5,0 | g/100gr |
Toevoegen per kilo meel: ca. 10-30 gram.
Pas encore d'avis
Que pensez-vous de l’article?