Ingrediënten: tarwebloem, suiker, rijsmiddelen: difosfaten en natriumcarbonaten, zout, tarwemoutmeel, meelverbeteraars: enzymen en ascorbinezuur, aroma.
Scheid de eieren. Meng de eidooiers met de mix, de boter en het water. Klop tot een glad beslag. Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het beslag. Verwarm het wafelijzer en vet het in. Schep beslag in het wafelijzer. Bak de wafels tot ze goudbruin en krokant zijn. Serveertip: serveer de wafels warm met poedersuiker, vers fruit of slagroom. Tip om het wafelijzer schoon te maken: bak eerst een mengsel van bloem en water in het wafelijzer. Dit mengsel neemt een groot deel van het aangebakken deeg op. Zo wordt het schoonmaken veel gemakkelijker.
| Mix | 500 g | ||
|---|---|---|---|
| Eieren | 5 | ||
| Water | 750 ml | ||
| Boter | 200 g | ||
| Suiker | |||
| Melk |
| 1404 kj/331 kcal | |
| Vetten | 1,1 |
| Verzadigd | 0,3 |
| Koolhydraten | 69,1 |
| Suikers | 9,8 |
| Vezels | 2,6 |
| Eiwitten | 10,0 |
| Zout | 2,4 |
Nog geen beoordelingen
Wat vind je van het artikel?